A J Bootpad 2, ROCKANJE

Terug naar overzicht
Vraagprijs € 2.375.000,00 v.o.n.

Omschrijving

Landgoed “de Landerije” ; unieke mogelijkheid tot het verkrijgen van uw eigen landgoed op toplocatie in beschermd natuurgebied “het pareltje in het Voornes Duin” Grenzend aan het Tenellaplas en directe toegang tot het pad naar het Oostvoornse strand, te voet en te paard. Volledig omgeven door bos en duin. Direct aan een ruiterpad naar het strand. Weiden en stallen en alle mogelijkheden tot het beoefenen van de ruitersport.

Het landgoed is een officieel gerangschikt landgoed conform de natuurschoonwet 1928. Het betreft hier een opengesteld landgoed (voor de omliggende bospaden, niet voor de opstallen en direct omliggende gronden) waarvan er slechts 58 zijn in heel Zuid-Holland welk extra fiscale voordelen kan bieden aan de eigenaar.
Totale grondoppervlakte: 57.175 m² eigen grond

In tegenstelling tot veel landgoederen zijn de huidige opstallen geen beschermd monument wat u de mogelijkheid biedt uw woondroom te realiseren in het duingebied.

BEBOUWINGSMOGELIJKHEDEN :

Op het perceel is momenteel binnen het bouwvlak ca. 262 m² bebouwd en buiten het bouwvlak bevindt zich een grote houten schuur van ca. 276 m² . Op de locatie mag binnen het bouwvlak 300m² bebouwd zijn, dus zou er nog 38 m² bij mogen.

Voor het hoofdgebouw geldt dan een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 10 meter.
Voor overige erfbebouwing geldt een goothoogte van 3 meter een een nokhoogte van 6 meter.
Dit betekent dus dat u een woning van 2100 m³ bovengronds zou kunnen realiseren naast de schuur van 200 m² voor bijvoorbeeld het houden van paarden, of het stallen van auto’s of boten.

Mocht u besluiten tot totaalsloop van de huidige opstallen dan kan de saneringsregeling worden toegepast, in dat geval mag er maximaal 400 m2 binnen het bouwvlak worden bebouwd waarbij dus een woning van 2800 m³ zou kunnen worden gerealiseerd.

FISCALE VOORDELEN

De volgende fiscale voordelen zijn mogelijk:

Vrijstelling van de waarde van de grond van onroerendzaakbelasting OZB
Lagere waardering van de woning, thans WOZ-waarde € 123.000,– waardoor zeer laag eigen woning forfait voor inkomstenbelasting
Vrijstelling van de waarde van de grond in BOX 3
Vrijstelling vennootschapsbelasting
Vrijstelling van overdrachtsbelasting
Vrijstelling van schenk- en erfbelasting

LIGGING

Het object valt binnen het natura 2000 gebied; dit biedt u extra bescherming tegen geluidshinder in de omgeving en/of intensieve veeteelt. De dichtstbijzijnde woonhuizen in de omgeving staan op minimaal 125m² afstand.

De gezellige centra van Rockanje en Oostvoorne met al haar voorzieningen en horeca bevindt zich op fietsafstand.
De stranden, de zee en diverse uitvalswegen om de hoek.

Oostvoorne vormt een prima uitvalsbasis voor de haven, industrie, Europoort, Maasvlakte en Botlek en ook Rotterdam en Den Haag zijn uitstekend te bereiken.
Oostvoorne is gelegen in provincie Zuid-Holland en vormt samen met Rockanje en Tinte de groene en bovenal recreatieve gemeente Westvoorne.
Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met het strand, bossen en duinen in de directe omgeving waar het heerlijk fietsen, wandelen of paardrijden is.

HUIDIGE OPSTALLEN

De huidige opstallen bestaan uit het woonhuis, een vakantiewoning, een paardenstal en een zeer royale houten schuur.

Beschrijving woonhuis:
Begane grond: woonkamer, open keuken, bijkeuken, schuur, badkamer en slaapkamer beneden
1e verdieping: overloop, 1 slaapkamer

Vakantiewoning:
Begane grond: woonkamer met trap naar verdieping, dichte keuken en badkamer
1e verdieping: 2 slaapkamers

Houten paardenstal van ca. 60 m²

Grote houten schuur van ca. 276 m²

De woningen zijn aangesloten op het gasnet en riolering.

Graag zullen wij u verder informeren!

Contact

  • Woning verkopen?