Heemraadssingel 295, ROTTERDAM

Terug naar overzicht
Vraagprijs € 1.850.000,00 k.k.

Omschrijving

Wat een prachtig herenhuis is dit! Superlatieven schieten te kort!
Dit statige Jugendstil herenhuis combineert hedendaags comfort met zorgvuldig teruggebrachte stijlvolle decoraties zoals glas-in-lood, houtwerk en sjabloonschilderingen. Een stralend glas-in-lood tableau boven een vide van 11 meter hoog bekroont een adembenemend trappenhuis. (1911, familie Jungerhans)
Een geschikt huis voor bedrijf aan huis, families met au-pair, of kangoeroe. De woonlagen beschikken over eigen keukens, badkamers en riante zonnige buitenruimten. Een enorme stadstuin met verschillende zonnige zitjes.
Het pand staat aan het mooiste stuk van de groene Heemraadssingel. “Buiten” wonen en toch dichtbij winkels, cafes, restaurants, ov en de watertaxi. Het station, het stadscentrum, het Park, Erasmus ziekenhuis, historisch Delfshaven zijn op loop- of fietsafstand.

INDELING:

Aankomst:
Opvallend zijn de ruime voortuin, de eikenhouten voordeur, mozaiek met jaartal 1911, Maria-tegel, de toepassing van zandsteen en Beiers graniet en het kruisverband metselwerk met knipvoeg. Een elegant voorbordes leidt u naar de voordeur.

Beletage:
Entree via voorportaal met tochtdeuren, sierglas. Toegang tot de imposante hal met vide en trappenhuis naar de etages. Grenzend aan de hal stijlvolle deuren naar zijkamer, salon, achterkamer en souterrain.
Salon en achterkamer zijn verbonden door een ensuite met kasten en schuifdeur. De salon heeft een verfijnde erker met openslaande deuren naar het voorbordes. Een schuifdeur met originele versiering verbindt de salon en de zijkamer.
Ook de zijkamer heeft openslaande deuren naar het voorbordes. De achterkamer heeft via de serre met origineel geetste glasramen en –deuren toegang tot het grote achterbordes.
Aan het eind van de hal een gang waaraan garderobekast, aparte wc, een badkamer met douche, wastafel en wc, nuts- en cv-opstelling en de woonkeuken.
In de ruime woonkeuken een rechte aanrechtopstelling met oa (stoom)ovens, inductiekookplaat etc. Vanuit de keuken toegang tot het grote achterbordes.
Het tegelmotief van het achterbordes weerspiegelt enkele motieven uit het mozaiek van de voorgevel. Vanaf het bordes een toegangstrap naar de diepe tuin met diverse zonnige of schaduwrijke zitjes.

1e etage:
Via de 1,2m brede statige trap met eiken treden komt u op de gang van de eerste verdieping, met vier (slaap)kamers, een compacte, volledig uitgeruste keuken, twee inloopkasten, een badkamer en een kast met cv-opstelling, nuts- en datavoorzieningen en was/droog aansluitingen.
Aan de voorkamer een balkon met zicht over de gezellige Singel, en aan de westzijde een royaal terras uitkijkend over de binnentuinen van het blok.
Langs de vide vervolgt u uw weg naar de trap richting 2e etage.

2e etage:
De gang, vlak bij het imposante glas-in-lood tableau boven de vide, geeft toegang tot twee (slaap)kamers en tot een prachtige woonkamer waarin twee kamers en een volledig uitgeruste keuken zijn samengevoegd.
Vanzelfsprekend ook een badkamer en een kast met cv-opstelling, nuts- en datavoorzieningen en was/droog aansluitingen.
Aan de voorzijde van deze grote kamer zicht over de boomkruinen en de wandelaars langs de Singel, en aan de westzijde een ruim terras uitkijkend over de binnentuinen.

Souterrain:
Onder het hele huis en de voor- en achterbordessen bevindt zich het souterrain, ca 2,10 m hoog. Aansluiting en meters van alle nuts- en datavoorzieningen (incl coax). Buitenkraan in het voorportaal. Gemakkelijk toegankelijk voor het binnenzetten van (brom) fietsen.
Het souterrain is voorbereid om volwaardige keuken- , badkamer-, was/droogvoorzieningen te installeren (incl ovens en inductie). Er zijn zes vertrekken, waarvan drie voorzien van data-aansluitingen. Aan de westzijde een eigen buitenruimte en toegang naar de achtertuin. In het midden bevindt zich de trap naar de beletage.

Algemene bijzonderheden:
– Alle kamers en diverse tussenportalen zijn voorzien van origineel (gerestaureerd) glas-in-lood; enkele nieuwe panelen zijn ontworpen in lijn met de bestaande.
– Veel originele details zijn gerestaureerd of komen in een andere vorm als versiering terug. Bij de renovatie van alle plafonds zijn originele stijlelementen teruggebracht of aanvullend aangebracht.
– Interieurfoto’s uit 1937 zijn online te bekijken via Rotterdams Stadsarchief. Architect/aannemer B.Th. Kraaijvanger.

Technische details:
– Alle etages en het souterrain zijn zelfstandig bewoonbaar.
– 15 vertrekken hebben data- en coax-aansluitpunten, daarboven zijn er per verdieping enkele centraal gesitueerde datapunten.
– De glas-in-lood bovenramen zijn aan de buitenzijde afgeschermd door dubbel glas. Alle overige buitenramen zijn voorzien van inbraakwerend dubbelglas.
– Voorgevel is, na zorgvuldige reiniging, voorzien van een knipvoeg en met bijenwas geimpregneerd.
– De rookkanalen/schoorstenen zijn toegankelijk te maken.
– Dak- en vloerisolatie middels steenwol.
– Elektriciteitsnetwerk is nieuw. 3×63 Amp. Gasmeter G6. Per etage een groepenkast en tussenmeters voor elektra en gas.
– Platte dak is geschikt voor plaatsing zonnepanelen.

Wij behartigen de belangen van de verkopende partij.
Neem uw eigen NVM aankoop servicemakelaar mee!

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

Contact

  • Woning verkopen